Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Nepřehlédněte

Gril Ondra 410

Gril Ondra 410Gril Ondra 410 je nejprodávnější typ. Roční prodej je 600 až 800 ks. Vyznačuje se kvalitním řemeslným provedením a univezálním použitím. Letošní novinka je provedení "špíz" ve standartu s možností přiobjednání hřídele, držáků a motorku na 220 V - levý a pravý chod. Používá se k přímému i nepřímému grilování, k opékání a grilování ve velké komoře horkým vzduchem - tzv.barbecue. Grilovací plochu lze upravit na obě strany.


Pivní sety

Pivní setPivní set je stabilní třídilná rozkladatelná souprava skládající se ze dvou lavic a jednoho stolu. Zahradní soupravy najdou vždy uplatnění na slavnostech, párty, cateringových společnostech a letních zahrádkách.


Stojan MonoStojany na odpadové pytle "Stabil Mono"

Jednoduchý, rychlý a hygienický sběr odpadu s možností použití plastového nebo papírového pytle o objemu 120 litr. Stojany na odpadové pytle "KLASIK" nacházejí využítí ve výrobních a skladovacích provozech, v nákupních a výstavních centrech.

Prohlédněte si i další stojany na odpad.

Aktuality e-mailem

 

Tipy a rady

Pár receptů na grilování

KUKUŘICE NA GRILU

Suroviny:

4 klasy kukuřice
6 lžic másla
stroužek prolisovaného česneku
2 lžíce petrželové nati
sůl
mletý pepř

Postup přípravy
Šustí přehneme přes stopku a z klasu odstraníme všechna vlákna. Do misky dáme máslo, česnek, petrželku a utřeme na hladký krém. Když je připraven gril, potřeme každý klas česnekovým máslem s petrželkou a složíme kukuřici na horký rošt. Hlídáme, aby nám nezačalo hořet šustí. Klasy grilujeme, až jsou zrna kolem dokonale hnědá asi 10 - 12 minut. Podle potřeby je obracíme a potíráme zbylým máslem. Hotovou kukuřici posolíme, opepříme a hned podáváme. Pokud používáme kukuřici již značně zralou, před grilováním ji krátce povaříme.

Grilujeme: 45 minut

CUKETA NA GRILU

Suroviny:

2 střední cukety
sůl
olivový olej
bazalka
tymián
mletá paprika
pepř
grilovací koření

Postup přípravy
Cukety pokrájíme na kolečka asi 5 - 10 mm silná, rozložíme je na talíř, osolíme a necháme chvíli pustit šťávu. Pak rozmícháme olivový olej s kořením, touto směsí potřeme kolečka cukety a grilujeme. Během grilování můžeme průběžně potírat.

Grilujeme: 20 minut

GRILOVANÝ "PEPA" HERMELÍN

Suroviny:

hermelíny /dle počty strávníků/
olej
grilovací koření
česnek
pepř

Postup přípravy
Olej smícháme s kořením a česnekem, vzniklou směsí potřeme celé hermelíny a zabalíme do alobalu. Necháme hodinu nebo několik hodin uležet a potom grilujeme z obou stran asi 10 - 15 minut.

Grilujme: 30 minut

VEPŘOVÉ PLÁTKY NA GRILU

Suroviny:

4 vepřové plátky
5 lžic bílého vína
lžička sójové omáčky
česnek
mletý pepř

Postup přípravy

Z bílého vína, sójové omáčky, utřeného česneku a pepře připravíme marinánu do které naložíme jemně naklepané vepřové plátky (na cca 2 hodiny). Poté grilujeme 3 - 5 minut na každé straně.

Grilujeme: 160 minut

KUŘECÍ ŠPÍZY NA GRILU

Suroviny:

500 g kuřecí prsa
olivový olej
žampióny dle potřeby i chuti
slanina
2 ks klobásy
3 cibule
1 žlutá a červená paprika

Marináda:limetková šťáva,nastruhaný zázvor, sojová omačka,3 lžíce medu,olivový olej

Postup přípravy

Maso makrájíme na stejnoměrné kousky,vložíme do marinády necháme několik hodin odležet v marinádě,nejlépe přes noc. Na špejle střídavě napichujeme maso,kousky papriky,slaninu,žampiony, kolečka klobásy, na konci by měla být klobása, lze různě kombinovat růzunou zeleninou nebo doplnit sýrem.

Grilujeme: 30 minut

GRILOVANÁ ŽEBÍRKA

Suroviny:

1 kg vepřových žebírek
3 stroužky česneku
100 ml kečupu
2 lžíce hnědého cukru
2 lžičky ostřejší hořčice
cayenský pepř
mletý černý pepř
sůl
pivo na potírání

Postup přípravy
Žebírka omyjeme, osušíme, podél kostí rozkrájíme ostrým nožem na porce, pak tyto porce nasekáme a přečnívající větší části kostí odsekneme. Maso lehce naklepeme a potřeme marinádou. Tu připravíme z kečupu, který smícháme s cukrem, hořčicí a s prolisovaným česnekem a dochutíme cayenským pepřem, černým mletým pepřem a trochou soli. Rovnoměrnou vrstvou marinády potřeme všechna žebírka a necháme chvíli uležet - zaschnout. Grilujeme v hliníkové misce asi 20 - 25 minut. Žebírka během grilování často obracíme a můžeme potírat pivem.

Grilujeme: 45 minut

GRILOVANÝ PSTRUH

Suroviny:

2 očištění půlkiloví pstruzi
2 lžíce oleje
sůl
pepř
čtvrt hrnku čerstvé pomerančové šťávy
čtvrt hrnku čerstvých malin
lžíce drcené čerstvé bazalky

Postup přípravy
Pstruha položíme na čtverec alobalu, potřeme olejem, osolíme a opepříme. Uděláme z alobalu misku, do ní nalijeme pomerančovou šťávu a nasypeme maliny. Alobal zabalíme a grilujeme asi 5 - 7 minut z každé strany. Potom sundáme z grilu a necháme 5 minut odpočinout. Po otevření na talíři posypeme bazalkou.

Grilujeme: 30 minut

Nahoru